Over Broxo

De efficiëntie van wateronthardingsinstallaties hangt met name af van de gebruikte kwaliteit zout. Dit is de reden waarom BROXO® compacte, zeer zuivere regeneratiezouten heeft ontwikkeld die onder hoge druk zijn geperst. Onze kwaliteitsproducten BROXO®, BROXO® tablets en BROXO® Block bieden onze klanten op maat gemaakte regeneratiezouten aan voor alle soorten wateronthardingsinstallaties, zowel industrieel als huishoudelijk, alsook voor laboratoria en ziekenhuizen.

Hard water kost geld

Water is meer dan alleen maar H2O. Water bevat verschillende hoge concentraties calcium en magnesiumionen en dit leidt tot verkalking en ketelsteenafzetting. Dit zal de levensduur en efficiëntie van verwarmingsapparatuur, leidingen en kranen beperken. Bovendien beperkt hard water de reinigingskracht van zepen en reinigingsmiddelen en veroorzaakt onzichtbare verkalking in baden en aardewerk. Als gevolg daarvan wordt water onthard om geld te besparen en ongemakken te vermijden.

 

Waterontharding

Wateronthardingsinstallaties halen de calcium- en magnesiumionen uit het water door middel van een proces dat ionenwisseling heet. De ionenwisselaar bestaat uit een of meer tanks, die zijn gevuld met miljoenen piepkleine bolletjes kunsthars; elk bolletje wordt verzadigd met natriumionen. Als het harde water door de tank stroomt, worden de calcium- en magnesiumionen in het water zo sterk door de harsbolletjes aangetrokken, dat ze door de bolletjes worden opgenomen. Tegelijkertijd worden de natriumionen in de bolletjes afgestoten en eindigen ze in het water, dat nu zacht is.

 

Regeneratiezout

Wat doet het zout? Na verloop van tijd raken de kunstharsbolletjes verzadigd met calcium- en magnesiumionen en dient de ionenwisselaar te worden geregenereerd. Hiertoe stroomt pekel (volledig met regeneratiezout verzadigd water) vanuit een aparte opslagtank naar de harstank, waardoor de harsbolletjes worden voorzien van nieuwe natriumionen en de calcium- en magnesiumionen wegspoelen. De pekel wordt uit een afzonderlijke opslagtank met compact regeneratiezout gehaald. Het compacte zout lost langzaam op in het water, waardoor de pekeltoevoer sterk blijft.

 

Probleemloze oplossing voor elke toepassing

Wij hebben in nauwe samenwerking met producenten en leveranciers van industriële en huishoudelijke wateronthardingsinstallaties een complete productlijn ontwikkeld. Een BROXO-product is verkrijgbaar met de juiste korrelgrootte voor de meeste applicaties, hetgeen betekent dat wij altijd kunnen voldoen aan de specifieke proces- en apparatuurvereisten voor uw dagelijkse behoeften. Bijvoorbeeld:

  • BROXO® 6-15 voor wasserettes, huishoudelijk en industrieel
  • BROXO® Tablets voor ziekenhuizen en laboratoria
  • BROXO® Blocks voor specifieke, compacte waterontharding.

 

Optimale zoutoplossing

Regeneratiezout moet langzaam en gelijkmatig oplossen om een zuivere zoutoplossing te verkrijgen tijdens elke regeneratiecyclus. De meeste regeneratiezouten zijn compact geperst onder lage druk. Dit is waarom ze eenvoudiger kunnen uiteenvallen, ook wel ‘papperig' genoemd, en vormen een ondoordringbare cake in de opslagtank of overige onderdelen van het wateronthardingssysteem. BROXO-producten behouden altijd hun vorm, zelfs na lange periodes in de zouttank. Dit is het gevolg van een unieke productiemethode waarbij het geraffineerde vacuümzout compact wordt geperst onder speciale omstandigheden en hoge druk. BROXO-producten leveren daarom niet alleen onthard water, maar elimineren bovendien de noodzaak om de opslagtank te reinigen, hetgeen extra onderhoud vermijdt.

 

Zeer zuiver geraffineerd vacuümzout

BROXO-producten worden vervaardigd van zeer zuiver geraffineerd vacuümzout, vrij van enige schadelijke oplosbare of niet-oplosbare vervuilingen. Niet-oplosbare vervuilingen beschadigen pompen en kleppen en kunnen worden afgezet in de zouttank. Oplosbare vervuilingen worden behandeld door de ionenwisselaar en creëert de kwaliteit van het eindproduct 'onthard water'. Dit is waarom geen zeezout of steenzout wordt gebruikt in enig BROXO-product, maar uitsluitend zeer zuiver geraffineerd vacuümzout.

 

Beste kwaliteit

Voor efficiënt, onderhoudsvrij gebruik van uw wateronthardingsinstallatie is het essentieel dat de beste kwaliteit regeneratiezout wordt gebruikt. BROXO-producten voldoen aan alle eisen om een soepele werking te garanderen.